100% HEALTHCARE & HEALTH INNOVATION

E4H is dedicated to creating flexible environments for health
that enhance the well-being of patients and families.

News
 

Behavioral Health Spaces in EDs
Behavioral Health Spaces in EDs


Safe and therapeutic environments are critical in the design of behavioral health spaces in EDs. Read more in the article by Research Director Regan Henry, PhD, AIA, LEED AP, LSSBB, as featured in Medical Construction & Design. Read the Article

Featured
Projects

Newton-Wellesley Hospital
Newton-Wellesley Hospital


Designing for improved efficiency, E4H designed the Newton Wellesley Ambulatory Care Center with a particular focus on the hospital’s need for a team-based model of care. The new 16,000SF facility reflects the shift away from dedicated physicians’ offices to more collaborative spaces providing a productive work environment and a higher quality of care.
Highly efficient “flow stations” allow caregivers to work side by side, enhancing their interaction. The location of these team workspaces directly adjacent to the exam room reduces visit times, improving the doctor-patient relationship and the overall patient satisfaction. Additional design solutions for the patient experience include convenient parking and a non-stressful and welcoming “spa-like” feel.
This Ambulatory Hub integrates primary care, specialty care, phlebotomy, and x-ray services.

Research &
Publications

The Art of Emergency Department Design
The Art of Emergency Department Design


Partners Jerry Switzer, AIA, NCARB, ACHA, and Dale Taglienti, LEED AP reveal The Art of Emergency Department (ED) Design. Read the Article

On the Boards
 

Baylor Scott & White's Digital Health Office
Baylor Scott & White's Digital Health Of


For Baylor Scott & White's new Digital Health Office, E4H created a dynamic and open workspace environment providing a mobile work model and flexibility for future growth.

Adjustable desks with sit to stand features, stadium seating, bean bag and swing chairs suspended from the ceiling structure will turn the office into a hub that supports teamwork, encourages socialization and fosters creativity.

Glass storefronts, sliding glass doors and large exterior windows allow for direct visual access to the outdoors while a full height living moss, anchored behind the stadium seating and an oversized live edge table harvested from responsibly forested trees, brings the outdoors inside.