Dartmouth-Hitchcock Nashua

The team set out to create a five story multispecialty clinic that is community based with a patient-centered care focus and hospitality style interiors. Research has shown that connection to nature improves the healing process and reduces stress. The interior design focused on creating a warm, healing environment by bringing in daylight and using natural palettes and textures. Materials selection and interior design were part of a multi-pronged approach to noise reduction for exam and treatment areas.

The oncology infusion area is oriented to take full advantage of a curved glass wall, opened to natural light and landscaping. The graceful curve of the window is echoed in the layout while the interior design complements the exterior green space, creating a calm and healing environment for oncology patients.

LOCATION
Nashua, NH

CLIENT
Dartmouth-Hitchcock Medical Center

SIZE
150,000SF

COMPONENTS
Ambulatory Care
Primary Care
Oncology Pediatrics

PROJECT TYPE
Medical Office
Building Ambulatory
Care Interior Design

CONTACT US

SHARE

Interior Design