New York-Presbyterian Hospital Child Psychiatry Clinic

The total gut renovation of the sixth floor of the old Babies’ Hospital Building transformed a dreary corridor of rooms into a cheerful child-friendly outpatient suite for the diagnosis and treatment of children and adolescents with psychiatric and/or emotional issues.

In an “L” shaped space, the new design is centered around a reception/waiting space defined by a curvilinear “Play Wall” which accommodates various functions including climbing areas, heat sensitive touch walls, write-on/wipe/off surfaces and a fish tank. There is a partially open Serenity Space room adjacent to the waiting room for children who feel threatened, are acting out or just need to be by themselves for a while. One leg of the “L” contains 14 consultation rooms plus a medical exam suite while the other leg contains the administrative rooms with flexible workspace for medical staff and researchers as well as two large group rooms for meetings. The interior design incorporates color and pattern both for playful ambience and as a way-finding.

LOCATION
New York, NY

CLIENT
New York-Presbyterian Hospital

SIZE
6,000SF

COMPONENTS
Outpatient Mental Health
Children's Healthcare
Ambulatory Care

PROJECT TYPE
Children’s Healthcare
Interior Design
Mental Health

CONTACT US

SHARE

Mental Health